Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Ries Pikaart

31-01-194228-10-2021
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Dag meneer Pikaart
    reactie 59   |   niet OK
    Hier op vakantie in Frankrijk kwam mijn Franse woordenschat terug, het zit er toch nog ergens dus…Dan denk je terug aan waar je dat Frans hebt geleerd en dat was van de leukste docent op het CLV, meneer Pikaart. Via Google kwam ik hier uit. Van vreselijk jammer en verdrietig dat u er niet meer bent. Vele warme herinneringen aan uw lessen, met veel humor en geduld. Werkwoorden vervoegen, woordjes stampen en de subjonctif…Het waren bijzondere lessen in het noodgebouw tussen 1988-1996. . Rust zacht, adieu Meneer Pikaart.

    Anne Claire - Huizen
    1 augustus 2022

    Deel deze pagina:

   • reactie 58
    Marnix

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Marnix - Lusaka

    20 april 2022

   • Beste Martin en familie,
    reactie 57   |   niet OK
    Ik verneem nu pas het overlijden van je vader. Ik schrik ervan en denk tegelijkertijd terug aan de fijne lessen Frans, een taal die ik nu met veel liefde doorgeef aan mijn 12-jarige zoon. Je vader inspireerde en zijn passie voor de taal heb ik altijd bewonderd. Ik wens jullie veel sterkte toe.

    Met vriendelijke groet,
    Marc Looijen - Apeldoorn

    Marc - Apeldoorn
    3 januari 2022

    Deel deze pagina:

   • Oom Ries
    reactie 56   |   niet OK
    Ik heb veel goede herinneringen aan de vele logeerpartijen en vakanties met onze gezinnen. Maar wat naar boven kwam is de enorme hoeveelheden oliebollen en appelflappen die met oud en nieuw gebakken werden. Genoeg zelfs voor meerdere dagen voor alle tien smikkelaars. En natuurlijk de sport om de tweeling belachelijk te maken.
    Rust zacht Ries

    Mariska - Best
    28 november 2021

    Deel deze pagina:

   • Meneer Pikaart: een docent om nooit te vergeten
    reactie 55   |   niet OK
    Beste Martin en familie,
    Je vader zal ik mij herinneren als een warm, authentiek en bevlogen mens. Streng en rechtvaardig als hij was, voelde je je als leerling gezien en werd je aangespoord om het beste uit jezelf te halen. In 4 VWO stond ik voor Frans nog een voldoende, maar de rest van de vakken stelde zo rond de meivakantie niet zoveel meer voor. Ik had geen zin meer om nog mijn best voor school te doen, ook niet voor Frans, wat me tot dan toe goed afging. Ik haalde mijn eerste zware onvoldoende bij je vader: een 2,7 of zoiets. Hij was zwaar teleurgesteld in me en met zijn kenmerkende indringende stem ondervroeg hij me: maar jongen, hoe was dit nou mogelijk? Wat is eraan de hand? Zo ken ik je helemaal niet! Hij begreep al snel dat er geen redden meer aan was. Via een omweg in 4 HAVO kwam ik ruim een jaar later met zijn hulp weer terug in 5 VWO en heb ik met Frans in mijn eindpakket mijn VWO in 1988 afgerond. Zijn hulp en vertrouwen in mijn ontwikkeling heb ik bijzonder gewaardeerd.
    Ik wens jullie sterkte en mooie liefdevolle herinneringen aan 'Meneer Pikaart' toe.
    Met vriendelijke groet,
    Henrik Stevens - Vianen

    Henrik - Vianen
    11 november 2021

    Deel deze pagina:

   • Meneer Pikaart
    reactie 54   |   niet OK
    Lieve familie van Ries,
    Eigenlijk wist ik zijn voornaam niet echt. Hij was dan wel de partner van de moeder van een van mijn beste vriendinnen toentertijd maar omdat hij bij ons op school werkte bleef het 'Meneer Pikaart' . Zelf heb ik geen les van hem gehad maar ik zie hem nog zo lopen in de gang. Paulien en familie ik wens jullie heel veel sterkte tijdens de aankomende periode en ik hoop dat jullie steun hebben aan de mooie herinneringen die jullie bijblijven.
    Elma ter Burg-Westerduin

    Elma - Scherpenzeel
    10 november 2021

    Deel deze pagina:

   • Laatste groet
    reactie 53   |   niet OK
    Ries.....uniek en vol herkenbaarheid! Altijd behulpzaam, een luisterend oor, verhalen, betrokken , altijd denkend aan een ander. Tot op het laatst toen hij al heel ziek was. Vol bewondering en respect heb ik gezien en ervaren hoe moedig hij was, hoe hij vocht en altijd weer lichtpuntjes zag.
    Ik ben Ries als persoon kwijtgeraakt maar.....
    ik zie je in de sterren
    ik hoor je in de wind
    al ben je niet meer hier
    er is een plekje in mijn hart waar ik je voor altijd vind.

    Vlieg met de vlinders mee tot achter de horizon, terug waar het allemaal begon.
    Lieve Ries vaarwel vaarwel naar het land der stilte.

    Liefs Gertie

    Gertie - Rhenen
    10 november 2021

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 52   |   niet OK
    Lieve Ries,

    Ik heb je bij sportschool van Doorn leren kennen op mijn 15e. Ik keek vroeger tijdens de judolessen altijd tegen je op, je was voor mij altijd een inspiratie en je hebt me tijdens de judolessen veel geleerd. Je was slim, sterk en snel, ik hoopte altijd zelf ook zo fit te zijn op jouw leeftijd. Ook nam je me wel eens in het ootje door me af te leiden en me snel omver te gooien als ik de andere kant opkeek. Je onvergetelijke humor zorgde altijd weer voor een goede sfeer in de groep.

    Daarnaast leerde ik je ook kennen toen ik part-time tijdens mijn studententijd post (toen nog de TPG) bij jou in de wijk bezorgde en je me geregeld voor een kop koffie en een gezellig praatje uitnodigde. Ik keek er altijd weer naar uit om jouw straat in te lopen en weer een gezellig praatje te maken.

    Rust zacht lieve vriend, we zullen je missen.

    Roddy - Veenendaal
    10 november 2021

    Deel deze pagina:

   • Ries mijn oude trainings partner bij Judo
    reactie 51   |   niet OK
    Lieve familie,
    Vol ongeloof hoorde ik dat Ries is overleden.
    Ik heb veel met hem getraind bij Judo in Rhenen.
    Ries was mijn grote voorbeeld. We trainden ook in de fitnesszaal , met gewichten etc. Zo fit wilde ik ook zijn op mijn oude dag. Ik was 35 en hij toen 65. Met de worstel partijen aan het einde van de les won hij gewoon van mij. Een geduchte tegenstander. We hadden altijd een hoop lol.
    Het doet mij verdriet om hem te missen. Ik sprak hem regelmatig als ik hem tegenkwam, of we zwaaiden even. Ik wens u allen veel sterkte met het verlies.


    Kees de Bree Rhenen

    Kees - Rhenen
    10 november 2021

    Deel deze pagina:

   • Herinnering aan mijn docent Frans op het CLV
    reactie 50   |   niet OK
    Lieve Familie,
    Via een oud-klasgenoot hoorde ik van het overlijden van de heer Pikaart. De heer Pikaart was in de 2e helft van de jaren 80 een tijd mijn docent Frans op het CLV. Ik herinner mij hem als een letterlijk zeer sterke man, die streng maar rechtvaardig les gaf. En altijd met een bijzonder gevoel voor humor! Zijn voorliefde voor de Franse taal was aanstekelijk, ook al was het voor mij altijd een lastig vak.
    Ik wens de familie heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. Michael Goebel, (Maastricht)

    Michael - Maastricht
    9 november 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.