Gedenken & herdenken via internet

Herdenken en gedenken Na het verlies van een dierbare voelen veel nabestaanden de behoefte om hem of haar te gedenken. Om te beseffen wat de overledene aan impact heeft gehad en om vat te krijgen op een ingrijpende verandering in hun leven. Via internet gedenken kan op verschillende manieren.

Gedenken in stilte

Gedenken in stilte Soms is het fijn om iemand alleen of in stilte te gedenken. Door bijvoorbeeld een kaarsje te branden of iemand via internet te gedenken. Memori wil hiervoor de respectvolle plaats zijn. Vaak is het ook prettig om samen met anderen te gedenken. Foto’s en verhalen van anderen helpen om de herinneringen opnieuw te ordenen.

Herinneringen delen

Herinneringen delen

Memori is een prachtige plaats waar je iemand via internet kunt gedenken, met herinneringen in verschillende vormen. Dat kan vanaf het moment dat een Memori overlijdensbericht is aangemaakt maar ook op een later tijdstip. Misschien vindt u maanden later wel een foto of hoort u ineens een liedje dat u herinnert aan de overledene. Of u bezoekt een bepaalde plek en ineens denkt u aan wat u samen met hem of haar heeft meegemaakt. Hoe klein deze herinnering ook is, de waarde kan groot zijn wanneer u het deelt met anderen.

Herdenkingsdagen

Herdenkingsdagen Ineens is er een eerste verjaardag zonder… een eerste Kerst zonder… Een Moederdag of Vaderdag. En er komt een eerste keer dat nabestaanden worden geconfronteerd met de sterfdag. Dit zijn herdenkingsdagen waarbij veel emotie los kan komen. Samen herdenken biedt dan troost: "gelukkig, hij of zij is nog niet vergeten en ook aan ons verdriet wordt gedacht."

Verbinden met nabestaanden

Verbinden met nabestaanden Misschien wilt u op bepaalde bijzondere dagen even laten weten dat u de nabestaanden en de overledene niet vergeten bent? Memori biedt verschillende mogelijkheden om samen te herdenken. Plaats een mooie foto, een gedicht of een liedje. Gewoon om te laten weten dat u er vandaag ook even bij stilstaat.

Het officiële condoleanceregister van Nederland

Herinneren is een vorm van ontmoeten…