Kerstmis

Kerst en nieuwjaar

Kerst en Oud & Nieuw

De feestdagen komen eraan. Voor veel mensen een tijd om naar uit te kijken. Voor heel veel andere mensen is het juist een tijd waarin het gevoel van gemis en verlies al het andere overschaduwen.

Elkaar aanmoedigen

Elkaar aanmoedigen, niet alleen als de zon schijnt maar ook als het regent

Aanmoedigen kan door iets te laten horen en op een manier die bij u past. Een bezoekje, een telefoontje, een berichtje per post of u laat iets achter op Memori.

Eerste Kerst

De eerste Kerst zonder….. of misschien is het wel de 10e keer een Kerst zonder…. Het lijkt wel of iedereen samen en gelukkig is. Een gevoel van eenzaamheid, verlatenheid en het anderen niet lastig willen vallen met negatieve of verdrietige gedachten is herkenbaar voor ‘nabestaanden’.


Wij kunnen ons voorstellen dat het voor iedereen ook een tijd is waarin je terugblikt op het afgelopen jaar. Daar hoort een bezoek op Memori vaak ook bij. Terugblikken op het verlies, de reacties en foto’s. ‘Vooruitblikken’ is nog niet altijd gevoelsmatig al mogelijk, daar moeten mensen ook weer aan toe zijn.

Iets schrijven

Het is niet gek om rond deze tijd zelf ook weer iets te schrijven aan de persoon die u verloren hebt. Dat kan op uw Memori pagina. Het is ook niet raar als u zelf misschien de feestdagen aan het vieren bent en toch even tijd maakt om bewust stil te staan bij dat overleden familielid, vriend of kennis.


Makkelijk om de juiste woorden te vinden rond deze dagen is het niet, want ‘fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar’ voelt wellicht een beetje alsof er niets aan de hand is. Wij denken dat het erom gaat dat u datgene zegt wat recht uit uw hart komt en dat laten weten dat we aan elkaar en de overledene denken. Dat we elkaar niet ontlopen en oog hebben voor alles wat er speelt in ieders leven.

Condoleren

We wensten elkaar, vorig jaar, hetzelfde zowaar
Een prettig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar

Dit jaar zoek ik naar de juiste woorden en zinnen

Mijn mond is open maar er komt geen geluid

ik weet niet waar ik moet beginnen

er komt niets zinnigs uit.

Condoleren
Kaarsje opsteken

Een kaarsje opsteken hoort bij Kerst en wie weet vindt u het fijn om ook even een kaarsje aan te steken bij een Memori. Even stilstaan bij die bijzondere mensen die ons dit jaar of de afgelopen jaren ontvallen zijn. Even een blijk van medeleven aan de medemens.


Eén lichtje is sterker
dan alle duisternis van de wereld

Op onze pagina nabestaanden steunen leest u meer over verlies en wat u kunt doen.