Online kaarsjes branden tijdens Allerzielen

30 oktober 2015

Op 2 november is het weer Allerzielen. Dit is al lang niet meer alleen een traditie voor Rooms-katholieken. Ook anders- denkenden kunnen tijdens Allerzielen kenbaar maken dat zij nog steeds aan iemand denken die hen dierbaar was. Memori biedt iedereen die een overledene wil herdenken de kans om online een kaarsje te branden of een reactie achter te laten op deze dag.

Iedereen die een overledene heeft gekend, draagt deze op zijn eigen manier met zich mee. Bij sommige gelegenheden komen de herinneringen aan deze persoon nog duidelijker naar boven. Memori wil op die momenten de mogelijkheid bieden om iets te doen met dat gevoel en die herinnering. Door een kaarsje te branden, een reactie te plaatsen of herinneringen te delen met anderen.

Voor Allerzielen is een speciale webpagina aangemaakt: www.memori.nl/allerzielen-2015

 

Over Memori

Memori is in korte tijd de grootste online gedenkplaats van Nederland geworden voor gewone Nederlanders. Er staan duizenden persoonlijk overlijdensberichten op met warme reacties voor de achterblijvers en mooie herinneringen aan overledenen. Maandelijks worden er vele tienduizenden reacties aan toegevoegd door mensen die anderen willen steunen. Elk overlijdensbericht kan uitgroeien tot een persoonlijke gedenkplaats door de condoleances en reacties van mensen, de mooie woorden, toegevoegde foto’s en aangestoken kaarjes.

Ook grote uitvaartorganisaties, zoals Yarden, kiezen er voor om op deze manier nabestaanden te steunen. Tevens gebruiken zij Memori om belangstellenden beter te informeren over de uitvaart met aanvullende informatie over het afscheid, zoals de route naar de begraafplaats of het crematorium.

Memori is een product van Zorgna. Zij is gespecialiseerd in hulp bij verlies. Andere producten zijn de website Condoleanceregister.nl en verschillende publicaties voor uitvaartorganisaties om zowel volwassen als kinderen te helpen bij het omgaan met het verlies en de afwikkeling van een nalatenschap. 

Terug naar overzicht

Lees ook

Het officiële condoleanceregister van Nederland

Herinneren is een vorm van ontmoeten…